Andullatie

Andullatie is een jonge, medisch erkende methode. Een andullatie massage bestaat uit het toepassen van laagfrequente trillingen op het lichaam, aangevuld met infrarood behandeling. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een matras waarbij verschillende zones van het lichaam  afzonderlijk kunnen worden behandeld. Het resultaat is een betere doorbloeding van weefsel, grotere ontspanning, vermindering van (spier)pijn en meer energie. Je ligt gekleed op de matras en een behandeling duurt circa 25  minuten. Kijk het filmpje en lees dan verder hoe het werkt:

Hoe het werkt
Andullatie werkt anders dan klassieke manuele massage. De speciaal ontwikkelde matras veroorzaakt trillingen van 20 – 80 Herz. Deze frequentie kan geregeld worden volgens de aard van de pijn en wordt gericht op specifieke delen van het lichaam: rug, armen, benen, schouders, enzovoort. Deze trillingen zorgen voor een onmiddellijk effect op de huid, zenuwbanen, cellen en complete organen.

Dat komt doordat deze trillingen op de huid veel mechanische veranderingen veroorzaken. Daarop reageren onze gevoelszenuwuiteinden, de Pacini meccanoreceptoren. Ze doen dat razendsnel en kunnen tot 700 trillingen per seconde registreren. De gedetecteerde mechanische trillingsenergie wordt omgezet in elektrische zenuwimpulsen, en wordt vervolgens met een snelheid van 30 tot 60 m/sec ‘doorgeseind’ door de zenuwvezels van het beta type A. De zenuwvezels tenslotte staan met hun uiteinden rechtstreeks in contact met de spiercellen van een orgaan. Daar worden deze elektrische impulsen ter hoogte van de celmembranen omgezet worden in chemische stimuli.

De infraroodstralers zijn apart instelbaar. Ze zijn ingebouwd ter hoogte van de hals en schouders, onderrug en benen. Hun warmte dringt diep door in de doorbloede zones van de huid en verspreidt zich snel over het hele lichaam. Dat geeft een extra aangenaam en relaxerend gevoel.

Programma’s
De andullatie matras biedt zo’n 15 zeer verschillende programma’s, elk aangepast aan de specifieke klachten. Zo zijn er programma’s voor rugklachten, migraine/hoofdpijn, problemen met gewrichten (reuma), slapeloosheid, weefselversteviging, problemen met de stofwisseling/ spijsvertering (obstipatie) en stressvermindering. Ook voetzonereflexbehandeling is mogelijk.
Wetenschappelijk onderzoek heeft de volgende resultaten aangetoond:
– minder subjectief pijngevoel
– meer beweeglijkheid van de wervelkolom
– minder rugspierkrampen
– stimulatie van het lymfesysteem
– algemene verbetering van de levenskwaliteit

Bij andullatie massage wordt geen fysieke aanraking toegepast. U gaat gewoon gekleed op de matras. Een massage duurt 20-25 minuten.