Massagematras lost pijn sneller op

Flinke hoofd- of rugpijn, last van je gewrichten, slecht slapen, al dat soort kwalen hebben invloed op je humeur. Andersom kan ook; wie langdurig kampt met angst, woede, verdriet of depressie, of wie thuis of op het werk steeds te zwaar belast wordt, kan daar ziek van worden. Waar moet je dan beginnen? Lang niet iedereen maakt gemakkelijk een afspraak met een therapeut, terwijl het juist het genezingsproces enorm kan versnellen! Ik begin meestal bij het lichaam. Als de ergste pijn verholpen is, krijg je weer wat vrije aandacht voor de oorzaken en hoe je een volgende keer kunt voorkomen dat het escaleert.

Soms lost pijn wat sneller op dankzij nieuwe technieken uit de medische wereld. Andullatie is zo’n techniek. Met behulp van een soort massagematras kun je diverse zones van het lichaam afzonderlijk behandelen. Andullatie zorgt voor laagfrequente trillingen van 20 – 80 Herz, desgewenst aangevuld met een infrarood behandeling. De trillingen worden omgezet in elektrische zenuwimpulsen en hebben direct effect op de huid, zenuwbanen, cellen en op je organen. Je krijgt een betere doorbloeding van weefsel, minder (spier)pijn en meer ontspanning en energie. Er zijn programma’s voor o.a. rugklachten, migraine/hoofdpijn, problemen met de stofwisseling, spijsvertering (obstipatie) of gewrichten (reuma), weefselversteviging en stressvermindering. Ook een voetzone-reflexbehandeling is mogelijk. Het is medisch erkend, en een leuke manier om kennis te maken met mijn praktijk. Een massage duurt maximaal 25 minuten en er wordt geen fysieke aanraking toegepast en je gaat gewoon gekleed op de matras. Kosten: in mijn praktijk € 15,-; op locatie € 17,50 + kilometervergoeding.

Informatie of afspraak? Xandra Veltman, natuurgeneeskundig therapeut, Baak. (0575) 442 885  www.respectrum.nl  Afhankelijk van je ziektekostenverzekering worden sessies (deels) vergoed.

Geplaatst in: Blog