Buitenshuis

Avatar introductie –  Actieve meditaties –  Massage workshops –  Mindfullness & Body

Naast de praktijk verzorg ik (op aanvraag) voor (kleine) groepen actieve meditaties, massageworkshops en cursussen mindfullness & body. Hieronder lees je meer. Verder kun je terecht in het huisje achter in m’n tuin voor schrijversretraites inclusief persoonlijke coaching en diepe ontspanningsmassage, of voor bed & body: anderhalf uur massage en een overnachting.

Avatar introductie

Wil je eens uitproberen of Avatar iets voor je is?  Op afspraak geef ik vrijblijvend een gratis introductie van 1 – 1,5 uur, waarin je een kijkje neemt in de werking van overtuigingen,  aandacht,  wil bron zijn en compassie. Bel of mail gerust.

Actieve meditaties

Meditatie is geen mysterieuze magie. Actieve meditaties zijn sportief, gezond en leuk en geven energie. Geschikt voor iedereen! Kom in beweging en zet je westerse drukte om in oosterse kalmte. Word stil in je hoofd met actieve meditatie. Uitproberen? Maak dan een afspraak. Bel of mail voor meer informatie en voor de data voor groepen.

Waarom actieve meditatie?
Door de eeuwen heen zijn er veel richtingen en stromingen ontstaan, allemaal met diverse meditatie technieken. Sommige technieken zijn ruim 2000 jaar oud. We hebben nu een heel ander levensritme en we zijn minder in contact met de natuur. Dagelijks ondervinden onze zintuigen een bombardement aan indrukken: tv, mobieltjes, internet, radio… En we denken, piekeren, malen. Daardoor is het contact met ons lijf vaak verstoord. Ga je dan stil mediteren, dan blijf je meestal gewoon piekeren. Dat komt door die ‘ouderwetse’ methoden, zo ontdekte de Indiase mysticus Osho, en hij ontwikkelde actieve meditaties, die rekening houden met onze chronische onrust en spanning.

Massage workshops

Reeds eeuwenlang en in alle culturen gebruiken mensen hun handen om troost en genezing te bieden. Intuïtief kan iedereen aanraken en masseren. Maar wil je echt vaardige handen krijgen en meer vertrouwen in wat je doet, dan is het prettig om een goede basiskennis te hebben van massagetechnieken. De kwaliteit van een massage zit hem niet alleen in de technische handgrepen. Veel meer gaat het om de kwaliteit van aanraken, om het invoelend vermogen van de masseur en de mogelijkheid om bewust aanwezig te blijven bij de aanraking. Dat leer je allemaal in de massageworkshops en -cursussen met Rebalancingtechnieken. Bel of mail voor meer informatie over de soorten workshops en data.

Mindfullness & Body

De cursus Mindfullness & Body bestaat uit tien lessen en brengt je op een respectvolle en compassievolle manier in contact met de samenwerking  tussen je mind en je lichaam. De cursus is ontwikkeld door de opleiding Rebalancing omdat blijkt dat er behoefte bestaat aan de zachte en eerlijke benadering via lichaamswerk. Immers, lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bel of mail voor meer informatie en data.

Retraite: het huisje achter in de tuin

Het huisje achter in de tuin is een bijzondere plek waar je tot rust kunt komen. Zin in een ontspanningsmassage waarna je kunt blijven slapen? Of in een schrijversretraite? Zie ook www.hethuisjeachterindetuin.nl