Rebalancing

Rebalancing is een methodiek waarmee je kunt ervaren wat de invloeden van het leven zijn op lichaam en geest. Je krijgt handvatten om het leven (weer) meer ontspannen tegemoet te treden. Het brengt je in nauw contact met je lichaam en je krijgt meer inzicht in je gevoelens en gedachten. Zo kan er een nieuwe balans ontstaan waardoor je weer vrijer en bewuster in het leven kunt komen te staan.Bij Rebalancing maak ik gebruik van aanraken met aandacht en vooral: met compassie en zonder oordeel. Ik gebruik een combinatie van massagetechnieken, gewrichtsontspanning, ademtechnieken en zelfonderzoek. Voor mij is Rebalancing ook nauw verbonden met de trauma therapie van Peter Levine, Somatic Experiencing.

Technieken binnen Rebalancing

Rebalancing gebruikt een combinatie aan technieken, onder meer afkomstig uit Feldenkrais, Trager en Rolfing. Elke techniek draagt bij aan een betere energiehuishouding en voor drainage; afvoeren van vastzittende afvalstoffen. Ook word je je bewust wat prikkels met je doen, en leer je er anders op reageren. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk verbonden, en je krijgt door de manier van werken andere perspectieven. Daarmee kan je psyche ontspannen. Rebalancing is voeding voor de ziel, waardoor de behoefte aan ziek-makende stoffen afneemt.

Hieronder een filmpje en daarna wat korte informatie over de technieken:

 

Focussen
Ik begin vaak met zelfonderzoek of focussen. Hiermee kom je in directer contact met wat je lichaam je vertelt. Je krijgt meer inzicht in je ervaringen en sensaties. Veel klachten kun je beïnvloeden door verandering van lichaamsbewustzijn. Zo kan er meer zelfinzicht en vrijheid ontstaan.  Soms helpt het je om te kijken naar je lichaamshouding, waar het goed of minder goed voelt. En dat geldt ook voor bewegen; als je bewust gaat bewegen, krijg je van je lichaam veel informatie die je verder kan helpen. Door er samen aandacht aan te besteden kan er al veel gebeuren…

Luisterende handen
Wij Rebalancers leggen ons hart in onze handen. Door mijn handen simpelweg aanwezig te laten zijn in de aanraking en je lichaam de tijd te geven, kan er meer bewustzijn en aanwezigheid in het betreffende gebied ontstaan.

Strekkingen
Als je ergens spanning vasthoudt, kunnen je spieren gaan inkorten. Je kunt weer meer ruimte creëren door strekkingen in combinatie met ademhaling. Zo kan spanning loslaten en krijgen je spieren weer de ruimte.

Diepe technieken
Bij deze massage worden diepe lagen in de verschillende weefsels aangeraakt. Het bindweefsel wordt gestrekt en je lichaam wordt soepeler.

Gewrichtsontspanning
We zijn vaak gericht op stijve of pijnlijke spieren, maar feitelijk ben je zo lenig als je gewrichten zijn. Bij gewrichtsontspanning maakt de beweging dat er meer bewegingsvrijheid kan ontstaan. Dat kan leiden tot meer ruimte en souplesse.

Ademhaling
Bij Rebalancing gebruiken we altijd actief onze adem. Een bewuste ademhaling brengt je in contact met je lichaam, met je gevoelens en emoties. Adem verbindt je elk moment met hier en nu. Soms geef ik daarom ook ademsessies.
Bij een ademsessie adem je intensief op muziek. Je geeft jezelf een energiedouche en zuivert lichaam, geest en ziel. Oud zeer, boosheid, angsten en verdriet kunnen losweken en oplossen. Jouw pure levensenergie kan weer vrijkomen – en dat kan leiden tot meer plezier en zelfwaardering.